Ціни авторизованих електронних майданчиків у сфері оцінювання аналогічні до цін ProZorro – Фонд держмайна

Єдина різниця із системою "ProZorro. Продажі" – це підхід до встановлення цін на послуги авторизованих електронних майданчиків у сфері оцінювання, заявили у ФДМ
Фото: pixabay.com (архів)

Верхня межа вартості послуг авторизованих електронних майданчиків у сфері закупівель становить 1700 грн, верхня межа вартості послуг авторизованих електронних майданчиків у сфері оцінювання становить 510 грн, підкреслили у Фонді держмайна України.

Система Єдиної бази даних звітів про оцінювання є повним аналогом наявних систем ProZorro і "ProZorro. Продажі", які вже позитивно зарекомендували себе у сферах публічних закупівель та малої приватизації, ідеться у повідомленні Фонду держмайна України (ФДМ), розміщеному на сайті відомства.

"Усі авторизовані на сьогоднішній день електронні майданчики – "Оцінка.online", "Професійна оцінка", "Експрес оцінка" – працювали та прийшли із системи ProZorro. Отже, вартість послуг авторизованих електронних майданчиків, підключених до Єдиної бази, є повним стовідсотковим аналогом цін на послуги авторизованих електронних майданчиків, підключених до системи ProZorro", – ідеться в повідомленні.

У фонді пояснюють, що єдина різниця із системою "ProZorro. Продажі" – це підхід до встановлення цін на послуги авторизованих електронних майданчиків у сфері оцінювання.

"При встановленні цін на свої послуги авторизовані електронні майданчики у сфері оцінки не йшли шляхом ціноутворення, аналогічного існуючому в системі "ProZorro. Продажі", яке є занадто дорогим. Верхня межа вартості послуг авторизованих електронних майданчиків у сфері закупівель складає 1700 грн, а верхня межа вартості послуг авторизованих електронних майданчиків у сфері оцінки складає 510 грн", – повідомили у ФДМ.

Протягом місяця у фонді очікують на запуск не менше ніж 10 авторизованих електронних майданчиків, які дадуть змогу забезпечити створення нормального конкурентного середовища серед авторизованих електронних майданчиків у сфері оцінювання.

Порівняльна таблиця вартості послуг електронних майданчиків, авторизованих в інформаційній системі ProZorro та Єдиній базі. Таблиця: spfu.gov.ua