Власник компанії "Укрдонінвест" вимагає від в.о. голови Фонду держмайна спростувати недостовірну інформацію

Трубаров (на фото) "робить гучні заяви, які не може підтвердити документально", заявили в компанії "Укрдонінвест"
Фото: rbc.ua

Компанія "Укрдонінвест" вимагає спростування слів в.о. голови Фонду держмайна Віталія Трубарова про неготовність Віталія Кропачова придбати акції ПАТ "Центренерго" на момент участі в конкурсі із приватизації підприємства, а також про нібито наявність "корупційних механізмів" під час постачання вугілля з підприємств "Укрдонінвесту" на "Центренерго".

Компанія "Укрдонінвест" бізнесмена Віталія Кропачова звернулася до Фонду держмайна з вимогою спростувати недостовірну інформацію, яку в.о. голови фонду Віталій Трубаров озвучив в інтерв'ю агентству "РБК-Україна", опублікованому 5 вересня. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на заяву пресслужби "Укрдонінвесту".

Зокрема, компанія вимагає спростування слів про неготовність Кропачова придбати акції ПАТ "Центренерго" на момент участі в конкурсі на приватизацію підприємства, а також про нібито наявні "корупційні механізми" під час постачання вугілля з підприємств "Укрдонінвесту" на "Центренерго".

"Трубаров робить гучні заяви, які не може підтвердити документально. [...] Твердження не містять під собою жодних доказів і є дезінформацією суспільства щодо реального стану речей. Крім цього, ця недостовірна інформація завдає шкоди бізнес-репутації ТОВ "Укрдонінвест" і ганьбить ім'я Віталія Кропачова", – ідеться в заяві.

Слова Трубарова пресслужба "Укрдонінвесту" назвала "вільною інтерпретацією подій і помилковим твердженням із метою свідомого маніпулювання думкою громадськості та дискредитації бізнес-структур Кропачова".

"Ми звертаємося до в.о. голови Фонду держмайна України та порталу "РБК-Україна" з вимогою про визнання поширеної інформації недостовірною та такою, що не відповідає дійсності. У разі відмови ми звернемося до суду з позовом", – ідеться у вимозі.

"Центренерго" – одна з найбільших енергогенерувальних держкомпаній України. До складу компанії входить три теплові електростанції (Вуглегірська, Зміївська та Трипільська ТЕС) сумарною потужністю 7660 МВт (приблизно 14% від загальноукраїнського показника).

7 березня 2018 року в Україні набув чинності новий закон про приватизацію. Документ передбачає розподіл об'єктів роздержавлення на дві групи – об'єкти великої та малої приватизації. Перші має бути продано на аукціоні, умови якого встановлює Кабінет Міністрів.

10 травня уряд затвердив список великих підприємств для приватизації у 2018 році, до нього, зокрема, увійшло і "Центренерго". 24 жовтня Кабмін опублікував умови приватизації "Центренерго". Конкурс із продажу мав відбутися 13 грудня минулого року, але його скасували за кілька днів до призначеної дати.

У травні 2019-го комітет кредиторів компанії "Центренерго" оголосив про початок процедури санації підприємства.