Агентство Sustainalytics покращило ESG-рейтинг "Метінвесту"

"Метінвест" зберіг позицію в десятці найголовніших металургійних компаній світу, які увійшли до рейтингу Sustainalytics
Фото: metinvestholding.com
Група "Метінвест" покращила свої показники в ESG-рейтингу (екологічний, соціальний аспекти й корпоративне управління) агентства Sustainalytics, проінформувала пресслужба компанії 5 квітня.

Згідно з даними на сайті агентства, зараз ESG-ризик "Метінвесту" оцінюють у 31,7 бала (2020 року показник був на рівні 32 балів).

"Метінвест" зберіг позицію в десятці найголовніших металургійних компаній світу, які увійшли до рейтингу Sustainalytics, повідомили у пресслужбі компанії.

"У сфері управління екологічними питаннями Sustainalytics відзначило відповідальний підхід групи "Метінвест" до викидів в атмосферу, скидів стічних вод, утилізації відходів та використання ресурсів. Щодо соціальної складової група "Метінвест" отримала високу оцінку  за систему управління охороною праці, програми безпеки підрядників та управління людським капіталом. Крім того, агентство високо оцінило підхід до управління ризиками по всіх категоріях корпоративного регулювання групи "Метінвест" завдяки її високим стандартам бізнес-етики, ефективним програмам із боротьби з хабарництвом та корупцією, а також контролю за якістю продукції", – ідеться в релізі.

ESG-рейтинг – це оцінка екологічних і соціальних ризиків бізнесу, а також ризиків корпоративного управління в компанії.

Sustainalytics публікує його раз на рік. Згідно з інформацією на сайті агентства, шкала, за якою оцінюють ESG-ризик компаній, варіюється від 0 до 100. Є п'ять рівнів ризику: незначний (від 0 до 10), низький (10–20), середній (20–30), високий (30–40) та серйозний (40 і більше).