GlobalMoney заявила про інформаційні атаки

У GlobalMoney поскаржилися на фейки
Фото: depositphotos.com
Компанія – оператор платіжних систем GlobalMoney закликала ЗМІ ретельніше перевіряти партнерські матеріали. У заяві GlobalMoney, опублікованій 9 серпня, ідеться, що компанія останні кілька місяців стикається з інформаційними атаками та маніпуляціями, які розміщують деякі медіа.

и розуміємо, звідки "ростуть ноги" в цих інформаційних атак. На жаль, деякі учасники ринку електронних платежів за більше ніж 10 років свого існування так і не навчилися конкурувати чесно. Але те, що авторитетні ЗМІ стають учасником цих брудних ігор, – неприпустимо", – ідеться в заяві.

У компанії не уточнили, про які публікації йдеться.

Автори релізу опублікували кілька правил, як виявити маніпуляції та фейки в новинах.

"Перше правило – правило першоджерела. Якщо ви читаєте інформацію без посилання на джерело, вітаємо, ви на шляху до фейку. Друге правило – чим голосніше слова, тим менше до них довіри. Третє – однобокість подання інформації. Відсутня позиція всіх сторін? Найімовірніше, це маніпуляція. На четвертому місці – питання авторства: матеріал без конкретного автора, можливо, є фейковим. П'яте правило – питання мети публікації. Задумайтесь: що хоче донести автор (чи замовник) інформації до своєї аудиторії? На шостому – резонне питання "кому це вигідно?". Розгляньте інформацію з погляду потенційних вигодонабувачів. Якщо хтось, крім суспільства, від цього може виграти – можливо, ця інформація з'явилася не просто так. Нарешті, якщо ви бачите, що в одній публікації інформація повторюється кілька разів – це ознака того, що вами, можливо, маніпулюють", – ідеться в повідомленні.

Це не перший випадок, коли GlobalMoney заявляє про інформаційні атаки. У квітні 2021 року агентство УНІАН публікувало заяву компанії про застосування проти неї "чорних PR-технологій". У травні через поширення неправдивої інформації про GlobalMoney Антимонопольний комітет оштрафував "Айбокс банк".