Microsoft презентувала новий ноутбук і операційну систему Windows 10 S

Новий ноутбук Microsoft оснащено сенсорним дисплеєм
Фото: Microsoft Surface / Twitter

Нова операційна система має обмежену функціональність, додатки для неї будуть запускатися тільки з онлайн-магазину Windows Store.

Компанія Microsoft 2 травня презентувала нове покоління ноутбуків Surface та операційну систему Windows 10 S. Про це повідомляють у Twitter корпорації.

Microsoft Surface Laptop оснащено 13,5-дюймовим сенсорним дисплеєм з роздільною здатністю 3,4 млн пікселів зі співвідношенням сторін 3:2, процесорами Intel Core i5 або i7 Kaby Lake (залежно від конфігурації), час автономної роботи становитиме до 14,5 годин.

Вага моделі – приблизно 1,25 кг, товщина – від 14,47 до 9,9 мм. Пристрій забезпечено аудіороз'ємом, також є порти USB-A і DisplayPort. Модель представлена в чотирьох кольорах: сірому, бордовому, блакитному і графітовому. Ціна на нього стартує від $999 (приблизно 26 тис. грн).

Ноутбук працює на Windows 10 S, раніше відомої як Windows 10 Cloud. Нова операційна система має обмежену функціональність, додатки для неї будуть запускатися тільки з онлайн-магазину Windows Store.

Windows 10 S установлюватимуть переважно на бюджетні ноутбуки вартістю від $189 (приблизно 5 тис. грн). Перші ноутбуки з новою операційною системою повинні надійти в продаж улітку 2017 року.

26 жовтня 2016 року Microsoft презентувала комп'ютер-моноблок Surface Studio.