Бабін: Сумніваюся в ефективності відкритого кримінального провадження щодо початку залізничних перевезень із РФ у Крим

Бабін: Відкривати справу за все добре проти всього поганого – це, звичайно, дуже зручно
Фото: Borys Babin / Facebook

Щоб уникнути санкцій за проїзд потяга із РФ в окупований Крим, "Российские железные дороги" прикриваються фірмами-прокладками, сказав у коментарі виданню "ГОРДОН" колишній постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

Колишній постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін у коментарі виданню "ГОРДОН" висловив сумнів в ефективності відкритого прокуратурою АРК кримінального провадження за фактом перетину пасажирським поїздом РФ державного кордону України.

"Щоб таке кримінальне провадження було ефективним, необхідне встановлення конкретних фігурантів та отримання ними процесуального статусу. Відкривати справу за все добре проти всього поганого – це, звичайно, дуже зручно, але ми чудово знаємо, хто керує компаніями, які організували проїзд поїзда із РФ до Криму. Це не тільки "Российские железные дороги" – вони прикриваються фірмами-прокладками. Тобто перше завдання слідства – показати фейковість цих "прокладок", довести, що за цим насправді стоїть РЖД. І згодом розраховувати на санкції проти них. Адже фірми-прокладки для того і створюють, щоб санкції були на них. І наше правове законодавство дає змогу здійснювати кримінальне переслідування конкретних осіб. Питання – чи отримають вони повідомлення про підозру? Хоч їх же ніхто не приховує", – зазначив Бабін.

За його словами, відкрите кримінальне провадження може стати приводом для введення санкцій проти російських компаній.

"За бажання все можна встановити впродовж години. Але мій прогноз обережно-негативний. Тому що є досвід з авіакомпаніями. Із 2014 року в Крим літають літаки із РФ. Це загально відомо. За фактом теж відкрили кримінальне провадження, але щось за п'ять років я жодного разу не чув, щоб у його межах когось переслідували. Немає ні підозрюваних, ні обвинувачених. Тому я, м'яко кажучи, сумніваюся в ефективності відкритого кримінального провадження щодо початку залізничних перевезень у Крим. Я був би радий помилитися. Таке кримінальне провадження може стати причиною внесення компаній до санкційних списків. У цьому випадку відповідні документи Рада національної безпеки та оборони має, найімовірніше, подавати СБУ. Конкретно санкції у нас затверджує РНБО", – підкреслив Бабін.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшістю країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Міст через Керченську протоку, що з'єднує анексований Крим і Краснодарський край Росії, відкрили у травні 2018 року. Українська влада назвала міст загрозою національній безпеці.

Євросоюз 30 липня 2018 року ввів санкції проти шести російських компаній, які брали участь у будівництві Кримського мосту. Україна приєдналася до цих обмежувальних заходів.

Квитки на поїзди, які курсуватимуть Кримським мостом, почали продавати в листопаді. 23 грудня президент РФ Володимир Путін перебував у кабіні машиніста в поїзді, який проїхав Кримським мостом на відкриття залізничного руху з Росії на окупований півострів.