Боровик заявив, що Крим – нічий

Боровик: Крим – це територія, якою розкидалися всі, хто і як хотів
Фото: Саша Боровик / Facebook

Колишній заступник голови Одеської облдержадміністрації Саша Боровик уважає, що Україна втратила Крим через безвідповідальну соціальну, культурну та економічну політику.

Крим є територією, жителі якої мало впливали на свою долю. Про це у Facebook написав екс-заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Саша Боровик.

"Крим – це територія, якою розкидалися всі, хто і як хотів. Самі кримчани мало на це впливали. Після розпаду СРСР це робив корумпований український істеблішмент в обмін на місце біля російської труби, а також олігархи, плюс донецькі бандити за своє місце під сонцем", – говорить він.

За словами Боровика, "Україна втратила Крим через свою безвідповідальну соціальну, культурну та економічну політику".

"Політика, яку продовжують сьогодні ті самі люди, що вели її 25 років. Ось чий Крим. Нічий. Покинуті напризволяще люди, що потрапили в м'ясорубку історії", – заявив він.

У ніч на 27 лютого 2014 року люди зі зброєю (як пізніше виявилося – російські силовики) захопили будівлі Верховної Ради і Ради міністрів Криму в центральній частині Сімферополя, піднявши над ними прапор Росії. 16 березня в Криму пройшов незаконний референдум, після якого Росія анексувала півострів.