Британська The Times надрукувала карту Росії з анексованим Кримом

Газета перепросила за помилку
Фото: Ukraine's Emb. to UK / Twitter

Британська газета The Times перепросила за помилку, зазначивши, що анексія Криму Росією суперечила міжнародному праву і Сполучене Королівство не визнає її.

Британське видання The Times у номері за 9 червня опублікувало карту Росії із включеним до її складу Кримом. Про це повідомило у Twitter посольство України у Великобританії.

"Посольство звертає увагу The Times на той факт, що неприйнятно позначати на цій карті Крим, який був незаконно анексований Росією в України 2014 року. Ми вимагаємо змінити карту. Крим – це Україна", – зазначили у диппредставництві.

Газета перепросила за помилку 11 червня, зазначивши, що карту надрукували у спеціальному додатку, присвяченому чемпіонату світу в Росії, який стартує 14 червня.

"Більшість країн (включно з Великобританією) не визнає анексії Росією у 2014 році українського Криму та засудила її як таку, що суперечить міжнародному праву. Перепрошуємо за помилку", – повідомляють на сайті видання.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.