Чийгоз: Москва намагається відрекомендувати нового "куратора Криму" як татарина, але в нього немає практично нічого спільного з кримськими татарами

Чийгоз: Неважливо, кого у РФ поставлять "куратором Криму" – у будь-якому разі це чергова маріонетка і виконавець
Фото: Ахтем Чийгоз / Facebook

Прихід нового "куратора Криму" у РФ не зупинить репресій на окупованому півострові. Таку думку в коментарі виданню "ГОРДОН" висловив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від "Європейської солідарності" Ахтем Чийгоз.

Російська влада намагається відрекомендувати нового "куратора Криму" віцепрем'єр-міністра РФ Марата Хуснулліна як татарина, але в нього немає практично нічого спільного з кримськими татарами, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від "Європейської солідарності" Ахтем Чийгоз.

"Неважливо, кого у РФ поставлять "куратором Криму". Його прізвище не має значення – у будь-якому разі це чергова маріонетка і виконавець. Москва намагається відрекомендувати нового "куратора" як татарина, але в нього немає практично нічого спільного з кримськими татарами. Це лише спекуляції. Набагато серйознішою за це призначення є ситуація з ротацією [керівника адміністрації президента РФ Дмитра] Козака і [радника президента РФ Владислава] Суркова. Адже саме Сурков наполягав на тому, що з кримськими татарами не можна домовитися, тому щодо них потрібно ухвалювати силове рішення", – зазначив Чийгоз.

За його словами, у РФ створено спецгрупу, яка звітує російському президенту Володимирові Путіну про ситуацію в окупованому Криму.

"Я думаю, питання Криму не залишаються без особистої участі Путіна. Для нього півострів – це "хвороблива" територія. Він хоче зробити з нього якийсь форпост. І прихід нового "куратора" не зупинить репресій у Криму. Ми точно знаємо, що у Путіна створено спецгрупу, яка регулярно звітує йому стосовно Криму. Тобто щодо півострова Москва буде і далі діяти прагматично", – підкреслив Чийгоз.

До відставки попереднього уряду РФ "куратором Криму" був колишній віцепрем'єр Дмитро Козак, який із 24 січня обіймає посаду заступника керівника адміністрації президента РФ. За даними російських ЗМІ, він куруватиме український напрямок замість Суркова.

21 січня Хуснулліна призначили одним із віцепрем'єр-міністрів у новому уряді РФ.