Чубаров заявив, що кримські "ватники" після деокупації звикнуть, що українська влада не виправдовує їхніх страхів

Чубаров: Я зараз сюди не включаю зрадників, злочинців, вони втечуть, тут немає питань
Фото: ЕРА

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що після звільнення півострова зрадники та злочинці підуть, а проросійським мешканцям Криму доведеться усвідомлювати, що з ними сталося.

Після звільнення Криму від російської окупації на проросійськи налаштованих мешканців півострова очікує "хворобливе усвідомлення" того, що з ними сталося в період анексії та після неї. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров в ефірі "5 каналу".

"Це ті люди, яких ми називаємо "ватники". Я зараз сюди не включаю зрадників, злочинців, вони втечуть, тут немає питань", – розповів він.

На думку нардепа, люди поступово зрозуміють, що не мають причин ненавидіти Україну.

"Тут проблема в тому, яка система управління закріпиться у Криму: справедливість і правопорядок. Тобто правові інструменти, які мають бути затверджені тут, у Києві, і потроху ці люди звикнуть до того, що нова система не виправдовує їхніх страхів або якихось підстав для їхньої ненависті", – пояснив голова Меджлісу.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.