Денісова повідомила, що консиліум лікарів у колонії в Лабитнангі назвав стан Сенцова стабільним

Денісовій повідомили, що Сенцов перебуває під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату
Фото: ЕРА

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що сумнівається в достовірності наданої інформації щодо стану здоров'я українського режисера Олега Сенцова і чекає медичних документів за результатами огляду українця.

Консиліум лікарів Лабитнангської міської лікарні назвав стан українського режисера Олега Сенцова стабільним. Про це йдеться в повідомленні голови ради при президенті РФ із розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, адресованому уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмили Денісовій.

"12 вересня було проведено консиліум лікарів Лабитнангської міської лікарні. Стан здоров'я Олега визначено ними як стабільний. До 3 жовтня заплановано проведення чергового консиліуму лікарів, щоб у подальшому оцінити стан здоров'я Олега й тактику його подальшого ведення", – написала Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що зараз Сенцов перебуває під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату, йому і далі дають харчову суміш і проводять щоденну інфузійну терапію.

"Окрім цієї інформації, на превеликий жаль, із РФ жодного підтверджуючого медичного документа мені не надано. Хоча я наполягаю на цьому вже давно. Офіційного висновку консиліуму лікарів немає", – підкреслила омбудсмен.

Вона зазначила, що сумнівається в достовірності цієї інформації, тому що від самого початку до Сенцова ставилися "жахливо", не надавали медичної допомоги і тиснули психологічно. Саме тому, за словами Денісової, режисер відмовлявся від допомоги місцевих лікарів.

"Сподіваюся, що найближчим часом РФ усе ж надішле офіційні медичні документи про справжній стан здоров'я Олега", – додала вона.

Сенцова було засуджено у РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичної спільноти і керівництві нею, спробі придбання вибухових пристроїв та незаконному зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів, двох терористичних актах та підготовці ще одного теракту. Сенцов своєї провини не визнав.

14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв'язнів. Себе до цього списку він не заніс.