Дочка Бекірова заявила, що йому потрібен щонайменше рік на відновлення після СІЗО

Бекірова звільнили 7 вересня
Фото: radiosvoboda.org

Операція, яку зробили звільненому кримськотатарському активістові Едему Бекірову, тривала п'ять годин, повідомила його дочка Елеонора Бекірова.

Звільненому кримськотатарському активістові Едему Бекірову потрібен тривалий час для відновлення після умов тримання в Сімферопольському СІЗО. Про це на пресконференції в Києві 12 вересня сказала його дочка Елеонора Бекірова, повідомляє "Крим.Реалії".

"Учора розмовляла з лікарем. Він сказав, що потрібен як мінімум рік для того, щоб батька відновити. Спочатку йому зробили коронографію серця, де побачили, що два шунти у критичному стані, і відразу ж зробили стентування. Операція тривала п'ять годин, і потім він провів добу в реанімації. Коли ми з ним бачилися вчора, він сказав, що йому вже легше стало дихати", – сказала Бекірова.

Російські силовики затримали Бекірова у грудні 2018 року у Криму, йому інкримінують поширення і транспортування 12 кг тротилу та 190 бойових набоїв. Ладін зазначав, що Бекіров через стан здоров'я фізично не міг підняти сумку з такою вагою. В активіста цукровий діабет, ампутована нога, у 2018 році йому зробили операцію на серці.

27 серпня 2019 року "суд" відпустив Бекірова під зобов'язання про явку в суд.

6 вересня активіст не з'явився на засідання, на якому планували розглядати кримінальну справу по суті, тому "суд" зобов'язав забезпечити явку Бекірова примусовим приводом.

7 вересня Бекірова доправили в Україну в межах українсько-російського обміну утримуваними особами.