Джемілєв в Анкарі обговорив з Ердоганом переслідування в окупованому Криму

Розмова Джемілєва й Ердогана тривала протягом 45 хвилин
Фото: qtmm.org

Лідер кримськотатарського народу і депутат Верховної Ради України Мустафа Джемілєв під час зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом наголосив на необхідності невідкладного звільнення всіх політичних ув'язнених Кремля.

Лідер кримськотатарського народу і депутат Верховної Ради України Мустафа Джемілєв 4 липня зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, повідомляє агентство Anadolu.

Зустріч пройшла у президентському комплексі в Анкарі за закритими дверима і тривала 45 хвилин.

Як зазначає прес-служба Меджлісу, Джемілєв розповів про поточну ситуацію у Криму, що склалася із правами людини через переслідування кримських татар та інших громадян України, незгідних із незаконною анексією півострова Російською Федерацією.

"Лідер кримських татар наголосив на необхідності невідкладного звільнення всіх політичних ув'язнених Кремля та скасування заборони на в'їзд до Криму представникам Меджлісу кримськотатарського народу", – ідеться в заяві.

Окрім цього, Ердоган запевнив, що влада Туреччини "вживає заходів щодо неприпустимості відвідування кримських портів турецькими суднами. Президент Турецької Республіки підтвердив готовність підтримати ініціативу Меджлісу кримськотатарського народу щодо будівництва в Києві центральної мечеті, щоб засвідчити єдність мусульман України".

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.