ФСБ заявила про затримання громадянина України на пункті пропуску у Крим

На адмінкордоні Криму та Херсонської області діє пропускний режим
Фото: ru.krymr.com

Українець перебував у федеральному розшуку за скоєння злочинів в анексованому Криму, стверджують у прикордонуправління ФСБ.

Прикордонне управління ФСБ Росії в анексованому Криму повідомило про затримання на пункті пропуску "Джанкой" громадянина України, який перебуває у федеральному розшуку за злочин, нібито скоєний на півострові. Про це 9 вересня пише підконтрольне окупантам агентство "Крыминформ".

За інформацією відомства, жителя Хмельницької області 1979 року народження, який прямував на півострів, було затримано під час проходження паспортного контролю.

Його підозрюють за ч. 3 ст. 159 Кримінального кодексу РФ (шахрайство, вчинене особою з використанням свого службового становища, а також у великому розмірі).

Також у ФСБ розповіли про затримання в російському пункті пропуску "Армянськ" під час виїзду з півострова кримчанина, який "перебуває в розшуку із 2016 року за скоєння крадіжки із заподіянням значної шкоди".

Імен та прізвищ затриманих не опубліковано.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.