Головред BlackSeaNews: Усе українське узбережжя в обох морях є десантно небезпечними ділянками

У Чорному морі відбувається цілодобова ротація російських кораблів, зазначив Клименко
Фото: ЕРА (архів)

На кожній захопленій Росією українській буровій платформі на Чорноморському шельфі є гарнізон спецназу або морської піхоти, а в Азовському морі у РФ "абсолютна перевага", зазначив головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

Росія може використовувати свою тотальну присутність в Азовському і Чорному морях після анексії Криму для десантування своїх сил на українське узбережжя. Таку думку в опублікованому 8 серпня інтерв'ю "Апострофу" висловив головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко.

"У чому, як каже молодь, прикол десантної операції? Припустімо, що ви на узбережжі, а противник – у центрі Азовського моря. Ви не знаєте, куди саме він вдарить, бо відстань до всіх можливих точок приблизно однакова. А захистити весь берег одразу просто неможливо, а ще додайте сюди дезінформацію серед населення та інші фактори. Ви не вгадаєте, куди вдарить десант. Усе українське узбережжя в обох морях є десантно небезпечними ділянками", – сказав він.

Головред BlackSeaNews звернув увагу на озброєну охорону захоплених Росією українських бурових платформ у Чорному морі.

"На кожній платформі і на кожній буровій є гарнізон російського спецназу або морської піхоти, а також локатори спостереження підводної, надводної та повітряної обстановки. Таких військових об’єктів там десятка півтора. І якщо раніше їх патрулювали допоміжні кораблі – буксири й таке інше, то з першого червня охорона українських вишок на українському шельфі офіційно передана 41-й бригаді малих ракетних кораблів Чорноморського флоту РФ. Відбувається цілодобова ротація кораблів, тобто мова йде про бойові кораблі зі значним потенціалом", – зазначив Клименко.

За його словами, в Азовському морі Росія "має абсолютну перевагу".

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов заявляв, що в Азовському морі можливі провокації через посилення десантних можливостей Росії.