Єльченко: Крим перетворився на величезну військову базу

Єльченко сказав, що росіяни привезли у Крим новітні ракетні комплекси
Фото: Постійне представництво України при ООН / Facebook

Кількість російської військової техніки в анексованому Криму перевищує "всі допустимі ліміти", заявив постійний представник України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко.

Росія розмістила в окупованому Криму більше військових сил, ніж було за радянських часів. Таку думку в інтерв'ю "Укрінформу", опублікованому 3 січня, висловив постійний український представник в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко.

"Нині весь півострів перетворився на величезну військову базу. Мені здається, російських військових сил там зараз навіть більше, ніж за радянських часів. Ідеться і про новітні ракетні комплекси, і про все інше. Кількість військової техніки у Криму і довкола нині перевищує всі допустимі ліміти, у тому числі угоди, які обмежують військову присутність Росії на південному фланзі", – заявив він.

Росія після незаконного референдуму 16 березня 2014 року анексувала Крим і Севастополь. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

У квітні 2018 року народний депутат України від Блоку Петра Порошенка Мустафа Джемілєв говорив, що росіяни розмістили у Криму шість ядерних боєголовок.

У вересні в Міністерстві у справах тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб заявили, що Росія продовжує мілітаризувати Крим. Там нагадали, що РФ розгорнула зенітно-ракетні комплекси С-400 "Тріумф" в окупованих Євпаторії, Феодосії та Севастополі.

У листопаді стало відомо, що Росія розмістила четвертий дивізіон зенітно-ракетних комплексів С-400 у Джанкої.