Кримський міст РФ дає можливість швидко збільшувати військовий контингент у Криму – Турчинов

15 травня президент РФ Володимир Путін відкрив Кримський міст
Фото: ЕРА

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав "дуже небезпечним" те, що РФ може збільшувати присутність військових в окупованому Криму за допомогою Кримського мосту.

Кримський міст дає можливість Росії дуже швидко збільшувати військовий контингент в окупованому Криму. Про це 7 червня сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на відкритті IX Національного експертного форуму в Києві, повідомляє УНН.

“І що дуже небезпечно. Побудова Керченського мосту дає можливість значно швидше збільшувати військовий контингент, розташований у Криму", – сказав він.

Транспортний перехід через Керченську протоку будують коштом федерального бюджету Росії. Загальна вартість проекту становить орієнтовно 228 млрд руб. (приблизно $4 млрд). У міністерстві транспорту РФ заявляли, що забезпечать відкриття автомобільного руху по Керченському мосту до грудня 2018 року, а рух поїздів – до 2019-го.

У березні 2018 року відомство уточнило, що вже у травні проїзд буде відкрито для легкового транспорту та пасажирських автобусів.

15 травня президент РФ Володимир Путін відкрив Кримський міст.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.