Кулеба заявив, що Росія втратила шанс нормалізувати незаконну окупацію Криму

Кулеба: Мілітаризація Криму вимагає посилення тиску на Кремль
Фото: EPA

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, заявив що необхідне посилення тиску на Кремль, щоб він завершив окупацію і повернув тимчасово окупований півострів Україні.

Російська Федерація втратила шанси успішно нормалізувати незаконну окупацію Криму. Про це 25 липня заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Twitter.

"Водночас наростаючі порушення прав людини і мілітаризація Криму вимагають посилення тиску на Кремль, щоб він завершив окупацію і повернув тимчасово окупований півострів Україні", – заявив міністр.

У ніч на 27 лютого 2014 року люди зі зброєю (як пізніше виявилося – російські силовики) захопили будівлі Верховної Ради і Ради міністрів Криму в центральній частині Сімферополя, піднявши над ними прапор Росії. 16 березня у Криму відбувся незаконний референдум, після якого Росія анексувала півострів. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Зараз між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.