Максакова: Хрущов практично нав'язав Крим Україні

Максакова про Крим: Виглядає все так, ніби Хрущов помилково або ще з якихось своїх міркувань, перевищивши свої повноваження, нібито віддав те, чого не мав права віддавати
Фото: Наталия Двали / Facebook

Україна у 1954 році могла би витратити гроші на Одесу чи ще якісь свої території, але замість цього вона взяла собі Крим і виправила там ситуацію, наскільки це було можливо, заявила оперна співачка Марія Максакова в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Колишній генеральний секретар ЦК КПРС Микита Хрущов "нав'язав" Крим Україні. Про це в ефірі авторської програми Дмитра Гордона "ГОРДОН" в ефірі каналу "112 Україна" заявила вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, оперна співачка Марія Максакова.

"Уже давно нав'язана хибна лінія, бо виглядає все так, ніби Хрущов помилково або ще з якихось своїх міркувань, перевищивши свої повноваження, нібито віддав те, чого не мав права віддавати. Але насправді, коли він приїхав до Криму й побачив цю антисанітарію... Інфраструктура, як і все інше, була настільки слабкою, що Хрущов зрозумів, що це для України – півострів, а для Росії – це фактично острів", – сказала Максакова.

Вона додала, що для РФ Крим – "постійний зайвий віраж, який необхідно зробити, аби щось там виправити".

"І він (Хрущов."ГОРДОН") практично нав'язав Україні Крим. І Україна, звичайно, себе відчувала через це скривдженою. Вона могла би витратити ці гроші на Одесу чи ще якісь свої території, але замість цього вона взяла собі Крим, звалила його на свої плечі, виправила там ситуацію, наскільки це було можливо, а потім у неї, шляхом "городнього права", Крим забрали. Це ж об'єктивна реальність", – заявила співачка.

Максакова: Я буду лежати поруч із Денисом на Звіринецькому кладовищі в Києві. Читайте повну версію інтерв'ю

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.