"Мене Вова не так зрозуміє". Мати Балуха заявила, що не буде просити Путіна про помилування сина. Відео

Наталія Балух: Просити – це визнати свою провину
Фото: krymr.com
Мати українського активіста Володимира Балуха, який голодує у кримському СІЗО,  Наталія не буде звертатися до президента Росії Володимира Путіна про помилування сина. Про це жінка заявила в коментарі "Крим.Реалії". "Я Путіна просити не буду. Мене Вова [Балух] не так зрозуміє. Він проти, щоб просити. Просити – це визнати свою провину. А він провину не може визнати, бо ні в чому не винен", – пояснила Наталія Балух. Також вона розповіла, що на неї та сина чинив тиск начальник Роздольненського ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) Валерій Ткаченко.

Фермера з Роздольненського району Криму Балуха було затримано після обшуку 8 грудня 2016 року. Як стверджували у ФСБ, на горищі його будинку виявили набої і тротилові шашки.

16 січня 2018 року "суд" в окупованому Криму засудив його до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії-поселенні за незаконне зберігання боєприпасів і вибухових речовин, але в березні скоротив термін на два місяці.

Адвокати і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який було вивішено у дворі його будинку.

19 березня 2018 року, протестуючи проти судового свавілля, Балух оголосив голодування.

5 липня 2018 року українця засудили до п'яти років колонії загального режиму і штрафу в розмірі 10 тис. руб. (приблизно $158) за дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового тримання. Адвокат активіста Ольга Дінзе заявила, що оскаржить вирок.