МЗС України перевірить достовірність угоди кримського "Артеку" та міносвіти Сербії

МЗС України надіслало терміновий запит до дипломатичного відомства Сербії
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine / Facebook

Прес-служба дитячого центру "Артек", що в анексованому Криму, повідомляла: 20 вересня підписала угоду з міністерством освіти, науки та технологічного розвитку Сербії, яка дасть змогу сербським студентам і педагогам приїжджати до табору мовними волонтерами.

Міністерство закордонних справ України перевірить достовірність підписання угоди між міністерством освіти, науки і технологічного розвитку Сербії та дитячим центром "Артек", який працює в анексованому Криму. Про це 22 вересня в коментарі "Крим.Реалії" повідомили у прес-службі українського відомства.

"У терміновому порядку був відправлений запит на адресу Міністерств закордонних справ та освіти Сербії з метою отримання інформації щодо цих договорів", – заявили у МЗС України.

Прес-служба "Артеку" повідомляла, що 20 вересня в Белграді підписали тристоронню угоду між дитячим центром, міносвіти Сербії та федеральним агентством РФ у справах Співдружності Незалежних Держав, співвітчизників, що проживають за кордоном, і з міжнародної гуманітарної співпраці.

Документ дасть змогу сербським студентам та педагогам, які вивчають або викладають російську мову, приїжджати до табору мовними волонтерами.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року.

Належні "Артеку" 175 будівель, земельну ділянку площею 218 га, причали, стадіон на 7 тис. місць, автомобілі, меблі, комп'ютери передали у власність РФ рішенням "ради міністрів республіки Крим" від 1 квітня 2015 року.

У червні 2016 року президент України Петро Порошенко повідомив, що українське державне підприємство "Міжнародний дитячий центр "Артек.UA" відновило роботу в Пущі-Водиці на околиці Києва.