На будівлях Офісу президента України та Кабміну покажуть інсталяцію про злочини проти кримських татар

18 травня – День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу
Фото: ЕРА

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, відеоінсталяцію про злочини радянської і російської влади проти кримських татар показуватимуть у Києві чотири дні поспіль.

У Києві на будівлях Офісу президента України (ОПУ) і Кабінету Міністрів демонструватимуть відеоінсталяцію, присвячену злочинам радянської і російської влади щодо кримських татар.

Про це 17 травня поінформувало Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (ТОТ) України.

Акція, яка триватиме кілька днів, присвячена Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, який відзначають 18 травня.

О 0.01 і 21.00 понеділка, 18 травня, інсталяцію покажуть на будівлі ОПУ, а орієнтовно о 21.00 18-го, 19-го і 20 травня – на будівлі Кабміну.

"Сьогодні ми долучаємося до заклику Меджлісу і просимо всіх підняти кримськотатарський прапор із траурною стрічкою, а о 21.00 запалити  вогник пам’яті у своєму вікні. Ми пам'ятаємо злочини радянського режиму", – зазначили в Мінреінтеграції.

У відомстві нагадали, що в 1944 році радянський режим виселив із Криму 180 тис. кримських татар.

"У 2014 році Росія посягнула на територіальну цілісність України, окупувала Крим і розпочала війну на сході України. І досі окупаційні російські адміністрації продовжують військову агресію проти України, продовжують здійснювати злочини проти кримських татар – залякуючи, переслідуючи, саджаючи у тюрми. Тиск на кримськотатарський народ, організація етнічних і політично вмотивованих переслідувань та переслідувань за віросповідання – це є ніщо інше як етноцид", – заявили в міністерстві.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.