На кліматичній конференції ООН Україна вимагала, щоб РФ не звітувала про Крим як про свою територію

Конференцію проводили із 2 до 15 грудня
Фото: ЕРА

Думку української сторони щодо анексованого Криму врахували під час кліматичної конференції ООН, яку проводили в Мадриді із 2 до 15 грудня, повідомила заступниця міністра енергетики та захисту довкілля Ірина Ставчук.

Під час кліматичної конференції ООН, яку проводили в Мадриді, представники України вимагали, щоб Росія не звітувала про ситуацію в анексованому Криму як про частину своєї країни. Про це в ефірі "Громадського радіо" повідомила заступниця міністра енергетики та захисту довкілля Ірина Ставчук.

"У принципі ми відстояли, щоб воно було враховано, і ми відстояли ту позицію, щоб ці документи просто не були розміщені на сайті секретаріату без посилань", – зазначила посадовиця.

Росія анексувала Крим і Севастополь після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Кліматичну конференцію ООН проводили цього року в Мадриді. Це були найтриваліші перемовини щодо клімату в межах ООН, вони розпочалися 2 грудня і закінчилися 15 грудня затвердженням компромісної угоди.