"Навіть "Сбербанк России" не визнає Крим частиною Росії". Собчак відповіла Поклонській

Собчак: Добре, що Наталія хоча б більше не прокурор
Фото: ЕРА

Російська журналістка Ксенія Собчак уважає позитивним той факт, що Наталія Поклонська є депутатом Держдуми РФ, а не прокурором. Так вона відповіла на заяву Поклонської, що у питанні належності Криму Собчак "нічого далі за свій тусовочний світ" не бачить.

У питанні належності Криму депутат Держдуми Росії Наталія Поклонська заперечує позицію світової спільноти. Про це журналістка Ксенія Собчак заявила в Instagram, коментуючи заяву Поклонської, яка розкритикувала Собчак за її слова про український півострів.

"Входження Криму до Росії не визнала буквально жодна світова держава, навіть Білорусь. Та що там світова держава? Навіть "Сбербанк России" не визнає Крим частиною Росії. Чи ви бачите в Євпаторії, Ялті, Керчі чи Сімферополі хоч одне його відділення?" – написала вона.

Журналістка зазначила, що все життя прожила в Росії, її батько брав участь у створенні конституції країни.

"І мені дійсно неприємно, що ми як країна не дотримуємося слова, даного нашому головному сусідові. Я навчалася у МДІМВ (Московський державний інститут міжнародних відносин. – "ГОРДОН"), і мене тоді вчили, що міжнародні договори потрібно поважати. Але, мабуть, у євпаторійській філії Харківського юридичного інституту і в Державній думі є речі, яких не обговорюють: Крим наш, цар одружився незайманим, Путін – навічно", – уважає Собчак.

За її словами, "добре, що Наталія хоча б більше не прокурор".

"Усе-таки від депутатів шкоди менше, ніж від прокурорів", – заявила Собчак.

Собчак 24 жовтня заявила на прес-конференції, що Крим є під юрисдикцією України. "З погляду міжнародного права Крим – український. Крапка", – сказала Собчак. Вона також заявила, що за ці слова її не можна засуджувати, оскільки "у законі немає ні слова про констатацію факту і навіть про висловлення своєї думки, яка не збігається з державною".

Сьогодні Поклонська заявила, що Собчак не поважає людей і "нічого далі за свій тусовочний світ і креативну меншину не бачить".

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Вибори президента Росії відбудуться 18 березня 2018 року. 18 жовтня Собчак заявила про намір брати участь у виборах і опублікувала свій перший агітаційний ролик.