Окупаційна влада Криму назвала причину смерті трирічного Муси Сулейманова

Хлопчика шукали два дні
Фото: Кримська солідарність / Facebook

Трирічний Муса Сулейманов, якого в окупованому Криму шукали протягом двох діб і знайшли у вигрібній ямі, потонув, повідомили у "МВС Криму".

В окупованому Криму провели експертизу причини смерті трирічного Муси Сулейманова, якого виявили 26 липня у вигрібній ямі в селі Строганівка. Про результати поінформувало у Facebook представництво на півострові російського МВС.

"Згідно з результатами розтину, ознак насильницької смерті не виявлено. Причина загибелі дитини – утоплення. Наразі правоохоронні органи встановлюють причини та умови, що сприяли загибелі дитини, триває перевірка", – йдеться в повідомленні.

24 липня в селищі Строганівка Сімферопольського району окупованого Росією Криму зник Муса. Пошуками хлопчика займалося кілька тисяч людей, зокрема співробітники російської поліції і МНС. Сім'я не відкидала версії про викрадення.

"Муса грався у пісочниці біля дому. Неподалік також були діти. Район дуже тихий та без руху авто. Без нагляду дорослих лишався десь 10-15 хвилин, адже його маму покликала хвора свекруха. Коли жінка вийшла, дитини вже не було. Кілька годин шукали самостійно, потім почали бити тривогу", – повідомляла заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Загиблий хлопчик – син заарештованого окупаційною владою громадянського журналіста Руслана Сулейманова. Кримського татарина затримали 27 березня 2019 року у справі організації "Хізб ут-Тахрір", яку в Росії вважають терористичною. У червні 2020 року Сулейманова помістили в стаціонар Кримської клінічної психіатричної лікарні в Сімферополі. Там у нього виявили ваду серця.

26 липня в розмові з президентом РФ Володимиром Путіним український президент Володимир Зеленський порушив питання про звільнення Руслана Сулейманова.