Полозов заявив, що адвокати оскаржили рішення суду про продовження арешту всім 24 українським морякам

Суд продовжував українцям запобіжний захід 15-го та 16 січня
Фото: Николай Полозов / Facebook

Захист українських військовополонених моряків у триденний термін після рішення суду подав скарги на продовження їм арешту, повідомив російський адвокат Микола Полозов.

Адвокати українських моряків, захоплених у полон російськими силовиками в районі Керченської протоки, оскаржили рішення суду про продовження строків тримання під вартою стосовно всіх 24 військовополонених. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив російський адвокат Микола Полозов.

"Рішення Лефортовського районного суду міста Москви про продовження строків тримання під вартою стосовно всіх 24 військовополонених українських моряків оскаржені адвокатами нашої команди в повному обсязі. Усі скарги подано у встановлений законом триденний термін", – написав адвокат.

25 листопада 2018 року РФ обстріляла і захопила в Чорному морі катери українських Військово-морських сил "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися до Одеси після спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море.

Російські силовики затримали 24 українських моряків, пізніше їх заарештували в кримських "судах" і перевезли в Москву. Усім морякам висунули обвинувачення в незаконному перетині кордону РФ.

Україна вважає моряків військовополоненими і вимагає відпустити їх.

НАТО та США вимагають від Росії звільнити українських моряків.

15 січня 2019 року Лефортовський суд Москви продовжив 17 українським полоненим морякам арешт до 24 квітня, ще трьом – до 26 квітня. 16 січня суд продовжив термін тримання під вартою останнім чотирьом українським морякам Віктору Безпальченку, Володимиру Варимезу, Владиславу Костишину, Володимиру Лісовому до 24 квітня 2019 року.