Посольство РФ у США про "Кримську декларацію": Партнери живуть в іншій реальності

Крим було анексовано 2014 року
Фото: Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу / Facebook

У заяві Державного департаменту США щодо Криму немає нічого нового, зазначили в посольстві РФ у Вашингтоні.

У "Кримській декларації" Державного департаменту США немає нічого нового. Про це йдеться в коментарі посольства РФ у США у Facebook.

"Із деклараціями та заявами щодо Криму Держдеп виступає щоквартально. Нічого нового ми не почули. Тільки переконалися, що партнери живуть в іншій реальності. Вони намагаються оперувати міжнародно-правовими актами, які містять положення щодо права народів на самовизначення, що й лягли в основу повернення Криму до складу Росії 2014 року", – заявили російські дипломати.

У посольстві стверджують, що "сотні тисяч українців обирають для відпочинку російський Крим, розвінчуючи міф про російську "окупацію" та "агресію", а американські музиканти та спортсмени "регулярно виступають на півострові".

"Чекаємо на декларацію Держдепу про те, що Косово – це Сербія", – підсумували в російському відомстві.

25 липня Держдеп США опублікував заяву держсекретаря Майка Помпео, в якій ідеться, що в Криму Росія "діяла негідно великої нації, обравши ізоляцію від міжнародної спільноти".

"Сполучені Штати знову підтверджують свою політику щодо відмови у визнанні претензій Кремля на суверенітет над територією, захопленою силою, порушуючи міжнародне право. У згоді із союзниками, партнерами і міжнародною спільнотою США відкидають спробу Росії захопити Крим", – уточнив держсекретар.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин та незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.