Правозахисники повідомили, що окупаційна "влада" Криму блокує українське радіомовлення

Спостерігачі перевірили 13 частот семи українських радіостанцій, які ведуть мовлення на півночі Криму

Фото: pixabay.com

Сигнал семи українських радіостанцій повністю або частково заглушають сигналом російських станцій у 20 населених пунктах на півночі Криму, поінформувала Кримська правозахисна група.

Окупаційна "влада" Криму спеціально блокує українське радіомовлення на півночі півострова. Про це свідчать дані моніторингу Кримської правозахисної групи, проведеного у березні – квітні 2019 року, опубліковані 11 травня.

Сигнал семи українських радіостанцій повністю або частково глушать сигналом російських радіостанцій FM у 20 населених пунктах на півночі Криму.

"Виходячи з результатів моніторингу, можна зробити висновок, що останнім часом окупаційна влада Криму спеціально заглушає сигнал українських мовників, зокрема за допомогою ввімкнення російських радіостанцій на тих самих частотах", – ідеться в повідомленні.

Спостерігачі перевірили 13 частот семи українських радіостанцій, які отримали від Нацтелерадіо дозвіл на мовлення на північній території Криму з підконтрольних Україні селищ Чонгар і Чаплинка, розташованих біля адмінкордону.

Під час моніторингу на початку квітня 2019 року правозахисникам удалося зловити сигнал двох українських станцій, які мовлять із радіовежі в Чонгарі, у двох населених пунктах із 20 досліджених.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.