"Відрекомендувалася Керовою". Телеведуча каналу "Россия 1" розповіла, як в ефір потрапила загибла "очевидиця" трагедії в Керчі

Скабєєва стверджує, що зателефонувати одному зі свідків порадила волонтерка
Фото: Ольга Скабеева / "ВКонтакте"

Дівчина, що назвалася в ефірі телеканала "Россия 1" Аліною Керовою, яка є у списках загиблих, стверджує, що була шокована й побоялася називати своє справжнє ім'я, повідомила ведуча програми Ольга Скабєєва.

Дівчина, яка в ефірі телеканала "Россия 1" розповідала про розстріл у коледжі Керчі, сама відрекомендувалася прізвищем загиблої студентки Аліни Керової. Про це телеведуча Ольга Скабєєва повідомила 23 жовтня в Instagram.

"Її ім'ям, на жаль, відрекомендувалася інша дівчина. Вона і була у нас в ефірі в день страшної трагедії. Дівчина стверджує, що була шокована і побоялася називати своє справжнє ім'я. Але ми з'ясували, у нас є її телефон і листування редакторів програми з тими, хто в Керчі допомагав нам шукати свідків трагедії", – написала вона.

За словами телеведучої, зателефонувати одному зі свідків порадила волонтерка, яка організувала збір крові для постраждалих.

"Ми негайно зателефонували. Дівчина відповіла на дзвінок редактора о 17.44, сама погодилася на телефонне інтерв'ю, і ми, звичайно, вивели свідка події в прямий ефір. Редактору вона відрекомендувалася Аліною Керовою. Відрекомендувалася, ми не знаємо цього достеменно, ще не знаючи про трагічну долю Аліни. У неофіційних списках загиблих у Керчі на момент ефіру (офіційні списки з'явилися наступного дня) Аліни Керової не було", – зазначила Скабєєва.

Вона підкреслила, що їй невідомі справжні мотиви, що спонукали студентку назвати телеканалу чужі ім'я та прізвище.

17 жовтня Скабєєва під час спеціального випуску, присвяченого нападу на Керченський політехнічний коледж, взяла інтерв'ю у дівчини, яку відрекомендували як очевидицю подій, студентку коледжу Аліну Керову. Дівчина з таким ім'ям і прізвищем є усписку загиблих, її тіло впізнали в день трагедії.