Прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження через проведення "виборів губернатора" Севастополя

Прокуратура відкрила провадження за трьома статтями Кримінального кодексу
Фото: Gordonua.com

10 вересня окупаційна влада Криму провела в Севастополі "вибори губернатора" міста. Прокуратура АР Крим відкрила провадження за статтями Кримінального кодексу про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду й порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї.

Прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження через проведення 10 вересня "виборів губернатора" Севастополя, повідомляє прес-служба відомства.

З відповідним зверненням до прокуратури звернувся нардеп від Блоку Петра Порошенка Дмитро Білоцерківець.

Провадження відкрили за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) Кримінального кодексу України.

У виборах "губернатора" в Севастополі брало участь п'ятеро кандидатів, ще п'ятьом відмовили в реєстрації.

Спікер Європейської служби зовнішньої дії Майя Косьянчич заявляла, що ЄС не має наміру визнавати результати "губернаторських виборів" у Севастополі.

Представництво України у ЄС просило занести до санкційних списків усіх учасників "виборів" у окупованому Криму 10 вересня.

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту посилити санкції проти РФ у зв'язку з "виборами" у Криму.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.