Путін прибув до Криму на відкриття пам'ятника імператорові Олександру III

Сайт Путіна про його візит до Криму не повідомляє
Фото: ЕРА

На постаменті пам'ятника російському імператорові Олександру III, який відкривав президент РФ Володимир Путін в окупованому Криму, висічено напис: "У Росії є тільки два союзники – її армія і флот".

Президент РФ Володимир Путін сьогодні узяв участь у церемонії відкриття пам'ятника російському імператорові Олександру III у Ялті (Крим). Про це повідомляє "Крыминформ".

"Олександр III любив Росію і вірив у неї. І, відкриваючи сьогодні пам'ятник, ми віддаємо належне його справам, звершенням і заслугам. Висловлюємо свою повагу до нерозривної історії нашої країни, людей усіх звань і станів, які чесно служили вітчизні. Упевнений, що нинішнє і майбутні покоління, як і наші великі предки, зроблять усе для достатку і процвітання вітчизни", – сказав він.

На сайті російського президента про візит до  Криму не повідомляють.

Пам'ятник встановлено на території Лівадійського палацу. Його відкриття супроводжували мелодією "Коль славен наш господь в Сионе", яку раніше використовували як неофіційний гімн Російської імперії.

Олександра III зображено, ніби він сів на камінь, зіпершись на шаблю у піхвах. На постаменті пам'ятника висічено слова: "У Росії є тільки два союзники – її армія і флот".

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.