Росія захопила три кораблі ВМС України

За даними ЗМІ, українські кораблі захоплено
Фото: inforesist.org

Два бронекатери і рейдовий буксир захоплено, повідомляє джерело InfoResist у Міноборони України.

Росія захопила три кораблі ВМС України. Про це пише InfoResist із посиланням на джерело в Міноборони України.

"Два бронекатери і рейдовий буксир захоплено. Росіяни взяли їх на буксир і почали буксирування", – розповів співрозмовник видання.

Українські військові зачинилися в кораблях. Чи відкривали вони у відповідь вогонь, невідомо.

Сьогодні представники ВМС України повідомили, що російський прикордонний сторожовий корабель (ПСКР) "Дон" протаранив український рейдовий буксир "Яни Капу". У прикордонній службі ФСБ РФ заявили, що три українські кораблі на шляху до Керченської протоки "небезпечно маневрують" і не підкоряються "законним вимогам" російської влади.

Дії Росії щодо кораблів ВМС України Міністерство закордонних справ України назвало провокаційними та агресивними.

"Із міркувань безпеки" Росія закрила прохід через Керченську протоку для цивільних суден.

За даними ВМС України, російські вертольоти заходили на бойовий курс із націлюванням на українські кораблі, які очікували на проходження через Керченську протоку. Командувач ВМС України Ігор Воронченко повідомив, що екіпажі українських кораблів, які прямували у Маріуполь, готові до можливого висадження російського десанту. Українські кораблі почали рух на вихід із Керченської протоки. Росіяни переслідують їх.

Після виходу з 12-мильної зони катери прикордонної служби ФСБ РФ відкрили по українських військових вогонь на ураження. У ВМС України повідомили, що пошкоджено малий броньований артилерійський катер "Бердянськ". Було поранено одного українського моряка.