Сенцова етапували в Челябінськ

9 вересня Сенцова етапували з Якутська в Іркутськ
Фото: EPA

Про причини переведення українського режисера Олега Сенцова із СІЗО у російському Іркутську до Челябінська поки невідомо.

Українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії до 20 років колонії за обвинуваченням у тероризмі, етапували з іркутського СІЗО до Челябінська, повідомив "Интерфакс" представник Громадської наглядової комісії Іркутської області.

За словами співрозмовника агентства, "в іркутському СІЗО-1 отримали інформацію, що Сенцова сьогодні вивезли з Іркутська до Челябінська".

Про причини переведення Сенцова поки невідомо.

9 вересня українця перевели в Іркутськ із Якутська.

У травні 2014 року в Сімферополі заарештували чотирьох місцевих проукраїнських активістів: Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія, Олександра Кольченка і Сенцова. У серпні 2015 року російський суд визнав їх винними в підготовці терактів у Криму та підпалі офісів двох партій у Сімферополі.

Афанасьєв і Чирній погодилися співпрацювати зі слідством і отримали по сім років в'язниці. Сенцова було засуджено до 20 років позбавлення волі, Кольченка – до 10 років.

14 червня 2016 року Афанасьєва і ще одного українця, Юрія Солошенка, обміняли на двох громадян України, підозрюваних у сепаратизмі і державній зраді.