Силовики в анексованому Криму відпустили затримане сьогодні вранці подружжя Аблямітових

Аблямітов перебував в управлінні міністерства внутрішніх справ
Фото: Крымская солидарность / Facebook

Сьогодні після обшуку російські силовики затримали кримського татарина Абляліма Аблямітова і його вагітну дружину Айджан. Подружжя вже відпустили.

Силовики в анексованому Криму відпустили затриманого після обшуку кримського татарина Абляліма Аблямітова. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила громадська організація "Кримська солідарність".

"Абляліма Аблямітова відпустили. Стало відомо, що він перебував в управлінні міністерства внутрішніх справ", – ідеться в повідомленні.

Його вагітну дружину відпустили раніше, після того як в управління ФСБ в окупованому Сімферополі прибула адвокат Еміне Авамілєва.

Аблямітова забрали сьогодні після обшуку в його будинку в смт Азовське (Джанкойський район), де проживає п'ять осіб, зокрема півторарічна дитина. Літньому батькові Аблямітова після початку обшуку стало зле, йому двічі викликали "швидку".

Силовики відвезли до Сімферополя Аблямітова і його вагітну дружину Айджан. Очевидці повідомили, що Айджан поїхала із силовиками добровільно.

Росія анексувала Крим і Севастополь після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.

Після анексії Криму, за даними правозахисників, ситуація з правами людини на півострові значно погіршилася. Під різними приводами, зокрема боротьбою з екстремізмом, влада переслідує людей, які наважуються відкрито критикувати дії Росії на півострові, особливо кримських татар.