Співачка Б'янка заявила, що їй заборонили в'їзд в Україну через відвідування Криму

Б'янка не змогла виступити в Одесі
Фото: biankanumber1.ru/

Українські прикордонники не пустили в Одесу білорусько-російську виконавицю R'n'B Б'янку.

Співробітники Державної прикордонної служби відмовили співачці Тетяні Ліпницькій, відомій як Б'янка, у в'їзді в Україну. Про це сама співачка повідомила у своєму Instagram.

Ліпницька продемонструвала сторінку паспорта, на якій стоїть штамп "Відмовлено у в'їзді в Україну".

Співачка 30 червня мала виступати разом з ансамблем в Одесі.

Вона пов'язує заборону на в'їзд зі своїм виступом у Криму.

"Я не підтримую жодних політичних організацій та не маю жодного стосунку до політики. Іноді через щільний концертний графік та інші артистичні справи, я не пам'ятаю, у яких містах я була за останній місяць і які заходи там відбувалися (як і більшість артистів, повірте мені). Мій виступ у Криму був таким же старанним і щирим, як і всі попередні", – написала Б'янка, зізнавшись, що розплакалася під час розмови з українським прикордонником.

Ліпницька також повідомила, що шість років прожила в Києві, уважає Україну своєю батьківщиною так само, як Білорусь і Росію і добре говорить українською.

31-річну мінчанку Б'янку вважають однією з найбільш популярних представників жанру R'n'B у РФ.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна й більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ. Зараз між материковою Україною й Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

За незаконне перетинання кордону України СБУ останнім часом заборонила в'їзд низці відомих медійних персон Росії. Під заборону потрапили дизайнер і блогер Артемій Лебедєв, співачка Юлія Самойлова, яка мала намір взяти участь у конкурсі "Євробачення 2017", актриса Олена Яковлєва.