Суд засудив колишнього "заступника голови Севастопольської міськдержадміністрації" Кизименка до п'яти років умовно

Суд врахував на визнання провини підсудним
Фото: pixabay.com

Колишній "заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації" Олег Кизименко визнав у Голосіївському райсуді Києва, що допомагав російській владі окуповувати Крим. Зважаючи на каяття, суд звільнив його з випробувальним строком один рік.

Голосіївський районний суд Києва засудив колишнього "заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації" Олега Кизименка до п'яти років умовно за пособництво в окупації Криму Росією. Про це 8 січня повідомили "Українські новини".

У 2014 році, після окупації Криму, його було перепризначено "заступником мера Севастополя", у травні 2015-го він утратив свою посаду.

За даними слідства, Кизименко на своїй колишній "посаді" брав активну участь у приведенні роботи органів влади Криму у відповідність до вимог законодавства РФ.

На засіданні суду свою провину він визнав у повному обсязі.

Зважаючи на каяття, Кизименка звільнили від покарання з випробувальним строком один рік.

За словами Кизименка, він не зміг звільнитися на початку 2014 року, оскільки губернатор Севастополя покинув Крим. Виїхати з півострова із сім'єю не зміг, "оскільки їх не випускали окупаційні війська".

"Українські новини" повідомляють, що Кизименко визнав, що працював у незаконно створеній "Севастопольській міській раді", допомагаючи окупації Криму російською владою.

Кизименка затримали 11 вересня 2018 року. Наступного дня його заарештували.