У ФСБ заявили про затримання двох українців на адмінкордоні з окупованим Кримом

Затриманих українців передали силовикам
Фото: pixabay.com (архів)

Одного із затриманих співробітниками ФСБ РФ в окупованому Криму українців "підозрюють у вбивстві", яке він нібито скоїв на півострові, а другого розшукують органи правопорядку Молдови "за керування транспортним засобом у стані сильного алкогольного сп'яніння", заявили у російському відомстві.

Співробітники ФСБ Росії в окупованому Криму затримали в російському пункті пропуску на адмінкордоні двох громадян України, повідомляє 15 липня "Крим.Реалії" з посиланням на пресслужбу російського відомства.

Одного із затриманих "підозрюють у вбивстві", яке він нібито скоїв в окупованому Криму, а другого розшукують органи правопорядку Молдови "за керування транспортним засобом у стані сильного алкогольного сп'яніння".

Імен і прізвищ затриманих не називають. Наголошують, що їх передали силовикам.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу.

Після анексії Криму, за даними правозахисників міжнародної організації Human Rights Watch, ситуація з правами людини на півострові значно погіршилася. Під різними приводами, включно з боротьбою з екстремізмом, влада переслідує людей, які наважуються відкрито критикувати дії Росії на півострові, особливо кримських татар.