У Криму немає підтримки "русского мира" – постпред президента України

Кориневич: Щасливі кримчани – це картинка російської пропаганди
Фото: president.gov.ua

Постпред президента України у Криму Антон Кориневич вважає, що чимало мешканців окупованого Росією півострова хочуть зберігати "зв'язок з Україною".

"Русского мира" в окупованому РФ Криму не підтримують. Таку думку постійний представник президента України у Криму Антон Кориневич висловив LB.ua в інтерв'ю, яке опублікували 22 листопада.

"Я переконаний, що сьогодні у Криму немає підтримки "русского мира". Мешканці півострова зазнають чималих порушень своїх прав, ніхто не може бути впевненим, що сьогодні-завтра його не затримають за надуманими обвинуваченнями. Існує проблема і обмеження ведення бізнесу, і низького рівня медичних послуг, і високих цін на товари. Щасливі кримчани – це картинка російської пропаганди", – сказав він.

За словами постпреда президента у Криму, "аби повернути землю, треба заручитися підтримкою мешканців Криму, які чекають нас".

"Ми бачимо, що чимало мешканців Криму хочуть зберігати зв'язок з Україною. Це підтверджують у тому числі факти перетину адміністративної межі з материковою Україною", – зазначив Кориневич.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Після анексії Криму, за даними правозахисників міжнародної організації Human Rights Watch, ситуація із правами людини на півострові значно погіршилася. Під різними приводами, включно з боротьбою з екстремізмом, влада переслідує людей, які наважуються відкрито критикувати дії Росії на півострові, особливо кримських татар.