У Рослякова виявили флешку з фото коледжу і книгами з піротехніки – ЗМІ

17 жовтня внаслідок вибуху і стрілянини в коледжі Керчі загинула 21 людина
Фото: ЕРА

У студента Керченського політехнічного коледжу Владислава Рослякова, який 17 жовтня влаштував вибух і стрілянину, знайшли флешку з книгами з піротехніки, за яким зібрати вибуховий пристрій було неможливо, пише "РИА Новости".

У керченського стрілка Владислава Рослякова із собою була флешка, про це повідомляє телеканал РЕН ТВ.

За даними телеканала, на флешці також зберігалися скріншоти комп'ютерної гри Doom, фотографії коледж та приблизно сотня інструкцій зі створення вибухівки.

Джерела "РИА Новости" повідомили, що на флешці були скачані книги з хімії та піротехніки. Співрозмовник агентства стверджує, що там не було матеріалів, які можна було б використати для складання вибухового пристрою.

Він уточнив, що за тими матеріалами про піротехніку, які виявлено на цифровому носії інформації, скласти вибуховий пристрій неможливо.

17 жовтня в політехнічному коледжі в окупованій Керчі спрацював вибуховий пристрій, начинений металевими предметами, також сталася стрілянина.

За інформацією Слідчого комітету РФ, напад скоїв 18-річний студент коледжу Владислав Росляков. Слідство вважає, що він застрелився після атаки.

Загинула 21 людина (включно зі стрілком).

Росляков міг мати психічне захворювання, хоча він ніколи не стояв на обліку у психіатра, повідомило ТАСС джерело в силових структурах.

Спочатку у Слідкомі РФ заявили, що кримінальну справу відкрито за ознаками злочину, передбаченого ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), але потім її перекваліфікували на ч. 2 ст. 105 (убивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом).

Розслідування веде прокуратура, вона відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, що призвів до загибелі людей).