Україна вимагає від РФ звільнити затриманого на кордоні із Кримом військового

На фото заарештований боєць ЗСУ Євген Добринський, якого вимагає звільнити представник України в ОБСЄ

Скріншот: РИА Новости Крым / YouTube
30 травня РФ на адмінкордоні з анексованим Кримом захопила українського військового Євгена Добринського. Представник України в ОБСЄ Євген Цимбалюк закликав Росію звільнити його.

11 червня представник України в ОБСЄ Євген Цимбалюк під час онлайн-засідання постійної ради цієї організації висунув РФ вимогу звільнити українського військового Євгена Добринського, якого взяли під варту в анексованому Криму. Відповідну заяву розмістили на сайті постійного представництва України в ОБСЄ.

“30 травня український військовослужбовець пропав безвісти поблизу адміністративного кордону між материковою Україною та окупованим Кримом. Як з'ясувалося пізніше, його викрала російська спецслужба, яка обвинуватила його у так званому порушенні державного кордону. Ми вимагаємо від російської сторони негайно звільнити його", – заявив Цимбалюк.

Представник України в ОБСЄ додав, що РФ має припинити незаконну окупацію Криму, мілітаризацію Чорного та Азовського морів і зупинити агресію проти України, зокрема за допомогою виведення збройних формувань, бойовиків і їхньої техніки з тимчасово окупованих територій.

Військовослужбовець 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, старший солдат Добринський зник уранці 30 травня біля півострова Чонгар у Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом. Неподалік від спостережного поста виявили сліди боротьби. Федеральна служба безпеки Росії підтвердила факт затримання Добринського 2 червня.

3 червня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя заарештував Добринського на місяць. Українського військового обвинуватили в незаконному переході "кордону" та зберіганні наркотичних речовин.

8 червня Іслям Веліляєв, адвокат заарештованого в анексованому Криму українського військовослужбовця Євгена Добринського, подав апеляційну скаргу на рішення підконтрольного Росії "Київського райсуду" Сімферополя про взяття його під варту.