Україна зафіксувала іноземне судно, яке незаконно увійшло в порт окупованого Севастополя

Заходження суден під іноземними прапорами в закриті морські порти на території АР Крим та Севастополя розглядають як порушення норм міжнародного права
Фото: pixabay.com (архів)

Суховантаж Nadalina під прапором Сьєрра-Леоне 8 вересня увійшов у порт окупованого Севастополя в Криму. Судно прибуло з лівійського порту Триполі, звідки вийшло 30 серпня.

У порт окупованого Росією Севастополя 8 вересня незаконно увійшов суховантаж Nadalina під прапором Сьєрра-Леоне, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб

"Чергове судно порушило заборону щодо заходження суден під прапорами іноземних держав до закритих Україною портів та терміналів, розташованих на території Автономної Республіки Крим", – ідеться в повідомленні.

Заходження Nadalina в порт Севастополя було зафіксовано о 16.39. Судно прибуло з лівійського порту Триполі, звідки вийшло 30 серпня.

"Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та Севастополя, розглядатиметься як порушення норм міжнародного права, як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, у тому числі кримінальну", – зазначили у відомстві.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.