В окупованому Криму Росія пропагує насильство і ксенофобію серед дітей – правозахисники

За словами правозахисників, РФ порушує Женевську конвенцію, рекламуючи серед дітей призов в армію
Фото: ЕРА

Глава Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що Росія виділяє великі ресурси на пропаганду і порушує Женевську конвенцію, рекламуючи призов в армію серед дітей.

Діти в анексованому Криму стали частиною пропагандистської політики Кремля, уважає глава Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Про це вона заявила на брифінгу в Києві 16 серпня, передає видання "Крим.Реалії".

"Культ насильства, абсолютна терпимість до ворожнечі, ксенофобії формуються у дітей системно. Це стосується і порушення Женевської конвенції, так як серед дітей рекламують призов в армію. Це не тільки молоді і дорослого населення торкнулося, але й безпосередньо дітей", – підкреслила правозахисниця.

Скрипник зазначила, що для цієї мети виділяють великі ресурси з Росії.

Кримська правозахисна група 16 серпня презентувала інформаційно-аналітичну доповідь "Права людини в умовах мілітаризації Криму". За словами правозахисників, у документі зібрано факти порушень прав людини російськими військовими та представниками незаконних воєнізованих формувань.

Правозахисники звернули увагу на воєнізований формат виховання дітей в окупованому Криму. Психологи говорять про тиск на свідомість дітей у сучасній освіті Росії.

Росія анексувала Крим і Севастополь у березні 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.