В українському МЗС засудили візит делегації Сицилії в окупований Крим

У МЗС нагадали, що лідери Італії не визнають окупації Криму
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine / Facebook

У Міністерстві закордонних справ України візит делегації муніципалітетів Сицилії у Крим назвали відвертим порушенням законодавства України та норм міжнародного права.

У Міністерстві закордонних справ України засудили поїздку делегації муніципалітетів Сицилії на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим. Про це йдеться в заяві МЗС.

"Зазначена поїздка є відвертим порушенням законодавства України і норм міжнародного права та такою, що підриває суверенітет і територіальну цілісність України", – зазначили в міністерстві.

Також у МЗС нагадали, що під час нещодавнього візиту президента України Володимира Зеленського в Рим італійські лідери на найвищому рівні підтвердили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

2 березня так званий голова комітету кримського парламенту з народної дипломатії і міжнаціональних відносин Юрій Гемпель повідомив "РИА Новости", що делегація із Сицилії вперше прибула з офіційним візитом до Криму.

За його словами, у складі делегації шестеро осіб: двоє голів муніципальних утворень, двоє менеджерів муніципальних утворень, один заступник глави й один супровідник.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.