Журналістка ATR Халілова заявила, що звертатиметься у ЄСПЛ через заведену на неї в Криму кримінальну справу

Халілова: Я не вступала ні в які батальйони, я працювала польовим журналістом
Фото: Гульсум Халилова / Facebook

Журналістка кримськотатарського телеканала ATR Гульсум Халілова, щодо якої управління ФСБ Росії в анексованому Криму порушило кримінальну справу за статтею про участь у збройному формуванні на території іноземної держави, заперечує, що вступала в добровольчий батальйон "Крим". Вона заявила, що подаватиме скаргу у Європейський суд із прав людини.

Журналістка кримськотатарського телеканала ATR Гульсум Халілова заявила, що оскаржуватиме у Європейському суді з прав людини порушення проти неї кримінальної справи в анексованому Криму. Про це вона повідомила в коментарі "Крим.Реалії".

"Цією справою займатиметься [адвокат] Еміль Курбедінов. Ми подаватимемо скаргу у Європейський суд із прав людини", – зазначила вона.

Халілова наголосила, що вважає цю кримінальну справу політично мотивованою.

"Треба ж оголосити, що кримські татари беруть участь у якихось бандформуваннях, треба ж сфальсифікувати більше кримінальних справ щодо корінного народу Криму, який проявляє свою громадянську проукраїнську позицію. Я не вступала ні в які батальйони, я працювала польовим журналістом", – розповіла вона.

Халілова – ведуча кримськотатарського телеканала ATR, чотири роки тому виїхала з анексованого Криму на материкову частину України.

Слідчі управління ФСБ РФ в анексованому Криму обвинувачують Халілову в участі в батальйоні Номана Челебіджихана. Її оголосили в міжнародний розшук.

Добровольчий батальйон "Крим" імені Номана Челебіджихана було створено 2016 року. У 2017 році його розформували після конфлікту за участю його бійців і регулярного підрозділу ЗСУ в Херсонській області. Добровольцям запропонували службу в частині української морської піхоти.