"Для чого ви нас захопили? Ми працювали, отримували зарплату". Працівники Керченського заводу вийшли на акцію протесту. Відео

До протестувальників вийшов представник окупаційної влади
Скріншот: Kerch.FM / YouTube
29 травня працівники Керченського металургійного заводу в окупованому Криму вийшли на акцію протесту, вимагаючи, щоб окупаційна влада дала їм роботу і зарплату. Відео з акції опублікувало видання Kerch.FM у YouTube. "Навіщо ви нас захопили? Ми ж працювали нормально. Отримували зарплату вчасно! Для чого це?" – звернулася жінка до посадовця, який вийшов до протестувальників. Той заявив, що завод запрацює з 1 червня. Багато співробітників заявило, що роботи всім не вистачить, на що отримали відповідь: "Треба буде підмітати – значить, будете підмітати". Робочим також пообіцяли виплатити зарплату за березень, якщо вдасться налагодити "діалог із краснодарцями". Водночас жінки кричали, що на такі зарплати неможливо вижити.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.