Джелялов заявив про провал голосування на виборах президента РФ у місцях проживання кримських татар у Криму

У місцях проживання кримських татар в окупованому Криму на виборчих дільницях не видно відвідувачів
Фото: Nariman Dzhelalov / Facebook

В окупованому Криму у місцях компактного проживання кримських татар фіксують низьку явку виборців на виборах президента РФ, повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов опублікував на своїй сторінці у Facebook скріншоти з порожніх виборчих дільниць в окупованому Росією Криму.

За словами заступника голови Меджлісу, кримські татари проігнорували вибори президента Росії.

"Члени дільничних виборчих комісій нудьгують. "Висока явка" на всіх "виборчих дільницях" Криму. Ці скріншоти переважно з місць компактного проживання кримських татар", – написав він.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму у 2014 році. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Президентські вибори у РФ проходять 18 березня 2018 року – у день річниці анексії Криму.

23 лютого Міністерство закордонних справ України передало зовнішньополітичному відомству РФ ноту протесту стосовно проведення виборів російського президента на території Криму. Глава відомства Павло Клімкін пообіцяв, що Київ буде домагатися санкцій для причетних до волевиявлення.

Заступник голови російського Центрвиборчкому Микола Булаєв 23 лютого сказав, що Україна не зможе перешкодити виборам президента Росії в анексованому Криму.