Джемілєв: Окупанти хочуть, щоб ми виїхали, а вони заповнили Крим росіянами

Джемілєв: Не їдьте. Окупація пройде
Фото: president.gov.ua

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Джемілєв закликав кримських татар за можливості не виїжджати з окупованого Криму.

Російська окупаційна влада намагається видавити корінне населення Криму з історичної батьківщини, щоб замінити його приїжджими росіянами. Про це заявив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Джемілєв в ефірі телеканала ZIK.

"Ми постійно просимо наших співвітчизників. Говоримо: "Не виїжджайте". Ми півсторіччя боролися за повернення на свою історичну батьківщину. Окупація пройде. Якраз цього окупанти добиваються, щоб ми виїхали, а вони заповнять Крим росіянами", – підкреслив він.

Після анексії Криму, за даними правозахисників, ситуація з правами людини на півострові значно погіршилася.

Під різними приводами, включно з боротьбою з екстремізмом, влада переслідує людей, які наважуються відкрито критикувати дії Росії на півострові, особливо кримських татар, заявляли правозахисники з Human Rights Watch. У квітні 2016 року міністерство юстиції РФ внесло Меджліс кримськотатарського народу до переліку заборонених організацій.