"Хоч би вивіску змінили: замість "овочі" – "золото-діаманти". Жителі Криму скаржаться на різке подорожчання продуктів

У Криму різко подорожчали харчові продукти
Фото: pexels.com
В окупованому Росією Криму різко подорожчали деякі види харчових продуктів. Як пише видання "Крим.Реалії" (проєкт "Радіо Свобода"), ціни на м'ясо й овочі протягом останнього року зросли на 18–62%.

За даними підконтрольної Росії служби статистики у Криму й Севастополі, станом на початок жовтня свіжі огірки подорожчали на 18,47%, картопля – на 4,9%, помідори – на 4,18%.

Водночас, зазначає "Крим.Реалії", порівняно з груднем 2020 року "зафіксовано підвищення цін практично на всі продукти, і це обчислюють десятками відсотків".

Свинина подорожчала на 18%, м'ясо курки – майже на 28%, морква – на 32%, картопля – на 62%, капуста – на 137%.

Жителі Криму в соціальних мережах нарікають, що за такого зростання цін їм доведеться економити на їжі.

"Хоч би вивіску змінили: замість "овочі" – "золото-діаманти", – прокоментувала у Facebook новину про подорожчання овочів користувачка Галина Радуга.

"Найжахливіше не те, що картопля по 70 руб., а те, що в народу такий рівень життя, що комусь це суттєво б'є по кишені! Економія на їжі – реальний рівень бідності", – написала Олена Яновська.

Користувач Андрій Горбиков-Канакі висловив припущення, що в такий спосіб російська влада "відбиває" соціальні виплати, які проводили у вересні перед виборами до Держдуми РФ.

Контекст:

Навесні 2014 року після незаконного референдуму Росія окупувала український півострів Крим. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.