Київ завершує процедури для екстрадиції з Чехії росіянина, який брав участь у захопленні Криму – МЗС України

Франчетті 12 вересня затримали в аеропорту Чехії
Фото: Alexander Franchetti / Facebook

Українська сторона завершує необхідні процедури для депортації з Чехії росіянина Олександра Франчетті, який брав участь у російській операції із захоплення Криму. Про це в коментарі "РБК-Україна" повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Українська сторона в даний час працює над завершенням необхідних процедур із метою передачі Олександра Франчетті правосуддю в Україні", – зазначив Ніколенко.

Він додав, що затримання стало результатом злагоджених дій українських і чеських правоохоронців для притягнення Франчетті до відповідальності за скоєння низки злочинів проти України, зокрема участі в російській окупації Криму.

Контекст:

Франчетті 12 вересня затримали в аеропорту Чехії. Під час російської спецоперації із захоплення українського Криму він у Севастополі керував розвідгрупою "Северный ветер", яка передавала інформацію російським військовим.

Росія анексувала Крим і Севастополь після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу.