Кіркоров назвав Крим російським. Гордон відповів йому

Кіркоров виступив у Москві на концерті, присвяченому сьомим роковинам окупації Росією Криму
Фото: fkirkorov / Instagram
Слова російського співака Філіпа Кіркорова про те, що окупований Росією Крим – його улюблене "місце в Росії", – незмивна ганьба, вважає засновник видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон.

Російський співак Філіп Кіркоров 19 березня в Instagram виклав відео свого виступу на концерті "Кримська весна" в Москві, присвяченого сьомій річниці окупації Росією Криму.

Концерт відбувся на стадіоні "Лужники" напередодні. Там також виступив із промовою президент РФ Володимир Путін.

Кіркоров написав, що Крим – його "улюблене місце в Росії" і він чекає на зустріч із шанувальниками на території півострова.

Переглянутися цею допіс в Instagram

Допіс, Поширення Філіп Кіркоров (@fkirkorov)

Під постом співака залишили сотні коментарів, багато з них – із критикою позиції Кіркорова. Користувачі нагадували артисту, що Крим – Україна. Засновник видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон написав Кіркорову: "Ганьба! Незмивна".

Скріншот: fkirkorov / Instagram

Кіркоров раніше робив заяви на підтримку російської влади.

На початку 2021 року міграційна служба Литви занесла Кіркорова до списку небажаних осіб. Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що співак багаторазовими відвідуваннями окупованого Криму заперечував територіальну цілісність і суверенітет України й у такий спосіб опосередковано виправдовував агресивні дії РФ.

Артист говорив у січні, що протягом останніх семи років не може в'їжджати на територію України, але у списку діячів культури, які становлять загрозу нацбезпеці України, співака немає.

Росія окупувала Крим і Севастополь після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу.